söndag 8 december 2013

SD´s risk att tydliggöra!

Att vi idag står inför val som är annorlunda mot tidigare generationer är tydligt då vi idag är ständigt uppkopplade. Detta är inget nytt för oss, vår livsstil idag är mer genomskinlig och global än den någonsin varit. Vilket försvårar våra liv, var vill jag nu komma med detta?


Jo, vi har inte tid att reflektera över oss själva, vi har inte längre tid att stanna upp och tänka till. I den hastighet som vi idag måste göra val, skapas bilden om hur vi ser oss själva som individer i samhället. Här tillkommer lättillgängligheten till omvärldens skrikande varningar vilket försvårar våra val. Detta är enbart en uppfattning om verkligheten, det behöver inte vara ett faktiskt förhållande. Utan risk (varningarna) finns i individens tankar och kultur, exempelvis i mediernas larmrapporter. Vi har inte en möjlighet att tänka över de risker som sköljer över oss i form av hotbilder som kastas emot våra sinnen. Vi kan inte/hinner inte tänka över vår roll mitt i alla val, för idag finns det en ökad osäkerhet om vad som komma skall.


Här kan vi se att risker alltid är förenade med osäkerhet. Risk är utfall vi inte kan ta för givet, det är någon som är ovisst. Vi har ingen direkt kunskap om de risker som finns i vår nutid. Genom att vi bombaderas dagligen av olika larmrapporter så finns en tro på att risker ständigt ”underskattas”, ignoreras, eller ”mörkläggs” som stärker övertygelsen att i många situationer finns det dolda eller osynliga risker som lurar under ytan. Exemplet nedan är från SD´s syn på hur de ska jobba för ”En rättvisare och tryggare skola”.
”Skolan är politikens stora sorgebarn. Det är ingen överdrift att påstå att skolan befinner sig i en allvarlig kris. Trots att elevbetygen stiger på grund av betygsinflationen sjunker elevernas kunskaper. En ansvarslös invandringspolitik har lett till stora påfrestningar som i kombination med den fria etableringsrätten av friskolor skapat en splittrad skola där kvaliteten varierar kraftigt från skola till skola. Skolan har kommit att bli ett skrämmande exempel på vad ett splittringssamhälle kan ställa till med.
Här tar SD tillvara på att genom att förstora upp risken med invandringen och får väljarna att tro att deras farhågor är större än vad de egentligen är. Risken med att insinuera saker som detta är att vi vid höga nivåer av oro ex. (ovan el.) över att brottslighet och invandring hör ihop, bara bygger på en osäkerhet och SD vill göra oss mer osäker på den värld vi lever i. Det är så de vinner röster!

Ge vår tid en rättvis behandling av alla människors lika rätt till att vara olika.


/Kristoffer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar