lördag 14 december 2013

Tölpar & SS är humor..eller hur var det SD?

Att anta det som vi ofta kallar för folkvett ska gälla när det kommer till beslut som ska forma vårt land och ligga till grund för våra kommunala beslut i frågor om barn, jobb och vården kan ibland kännas riktigt långsökt. Att våga stå för en åsikt och använda den som kritik är en grundsten i dagens samhälle. Men när man berömmer de som en gång ville utrota ett folkslag eller när man säger att flyktingbarn ska dö, där har man tappat insikten om vad ett demokratiskt samhälle är.


Jag tänker såklart på de senaste veckornas olika medierapporteringar, om hur olika politiker har helt ansvarslöst kränkt andra människor på olika forum på nätet. Så det är intressant hur Linus Bylund (stabschef SD, han som sa bondläppar men ändrade sig till tölpar) vill lägga över ansvaret på medierna, i att det ofta förekommer rasistiska sypatisörer innom Sverigedemokraternas led.


“Framställer man ett parti som idioter och konsekvent rapporterar negativt, vilket man gör, det är ju belagt i forskning, då kommer naturligtvis människor som är lite "speciella" till det partiet, det är inget konstigt i det”


Han fortsätter att beskriva de roller som han och hans kollegor har.


“Men man får absolut inte glömma att vi har ett ansvar. Vi uttrycker oss, vi är förebilder. Om en förebild som uttrycker sig på gränsen till oacceptabelt, då blir det konsekvensen att de som är gräsrot eller längre ner i företrädarskaran kanske tycker man kan lägga sig på en lägre en nivå.”


Under de senaste veckorna har medierna uppärksammat flera politiker från SD vilka har uttryckt på vissa forum på nätet, exempelvis Stellan Bojerud (riksdagsledamöter SD); “Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid”, även Marie Stensby´s (suppleant i SD:s partistyrelse) åsikter om Anders Behring Breivik försvarstal "…i det stora hela ett bra tal, innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar..".


Marie Stensby avsade sig sin post, nu är hon alltså fd suppleant i SD´s partistyrelse. Stellan Bojerud sitter kvar på sin post vilket är märkligt då nolltolerans trots de sarkastiska bortförklaringarna… Jag tycker inte Linus Bylund kan skylla på den medierade bilden när han och hans kollegor tyligt visar upp partiets mening med dåliga bortförklaringar och tydligt rasistiska åsikter.


Hur undanflykter och förtal är ok i dagens politiska samhälle är en gåta för mig, det är inte heller direkt något jag vill kalla för humor eller lägga in under någon form av obekväm saning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar